Üst Tüm Zaman
10
Hababam Sınıfının El İle Yazılması
01

Hababam Sınıfının El İle Yazılması

25.05
Bebek zürafaların doğumu
02

Bebek zürafaların doğumu

18.05
Dünyanın en uzun hayvanı
03

Dünyanın en uzun hayvanı

05.05
İnsanlık dışı papağan kaçakcılığı, Kakadu papağanları
04

İnsanlık dışı papağan kaçakcılığı, Kakadu papağanları

06.05
En çok konuşulan 10 Guinness Rekoru
05

En çok konuşulan 10 Guinness Rekoru

21.05
IQ seviyesi en yüksek insan
06

IQ seviyesi en yüksek insan

25.05
Dünyanın en hızlı yapılan binası
07

Dünyanın en hızlı yapılan binası

13.05
Otobüs Yolcularına Kemer Yok
08

Otobüs Yolcularına Kemer Yok

09.05
Gözlemlenmiş En Büyük Yıldız Uy Scuti
09

Gözlemlenmiş En Büyük Yıldız Uy Scuti

11.05
Las Vegas Kumarhanelerinde Zaman Algısını Yanıltma
10

Las Vegas Kumarhanelerinde Zaman Algısını Yanıltma

16.05
Sesliharfler
  • dijital dunya
  • WTF Notlar
    • Genel
    • Araçlar
    • Doğa
    • Filmler
    • Hayvanlar
    • İnsanlar & Ünlüler
    • Mekanlar
    • Oyunlar
    • Sağlık
    • Notlar
    • Sanat
    • Sizden Gelenler
    • Tarih
    • Spor
    • Teknoloji
    • Yaşam
    • Yemek
  • şimdi reklamlar
  • girişim
  • galeri
GİRİŞ
Göndermek için Giriş ve daha fazlası
Giriş Kaydetmek
Giriş

Facebook reklamları mı? Google reklamları mı?


28/04
s7e7v7e7n7
0
0
0
Repost imi
2k
dijital dunya
Facebook reklamları mı? Google reklamları mı?
Iş için güvenli değil
Ortaya çıkarmak için tıklayın

Ne paralar verdik şu reklamlara. Bir çok eleman işe alında çalıştı didindi. Tek amaç daha az bütçe ile daha çok reklam performansı sağlamaktı. Dijital dünya büyüdükçe, dijital reklam dünyasına ayrılan paralar da bununla orantılı olarak büyüdü. Ve bununla orantılı olarak da reklam verenler ücretlerini daha da yukarı çekti… Çünkü artık rekabet çok fazla…

Bir çok firmanın ve çalışanın kafasını derinden kurcalayan bir konu var son günlerde. Hangi platformdaki reklamlarım daha çok verimli olacaktır. Gazeteler, Televizyon, Radyo gibi reklam platformlarından bu yazıda bahsetmeyeceğiz. Bu yazıda genel olarak dijital dünyanın reklamlarını kontrol eden Google (adwords), Facebook gibi devleri ve özel site (Haber, Viral medya ve blog gibi ) reklamlarından bahsedeceğiz.

Facebook reklamları

Dünyanın en aktif kullanılan facebook’da inanılmaz bir reklam potansiyeli olduğunu kolaylıkla söyleyebilirim. Sosyal medyaya biraz uzak olan firmaların / kişilerin bu platformu direkt olarak elemelerinin sebebi çoğunlukla bilmemek ya da yanlış şekilde reklam kampanyası başlatmaktır.

Facebook reklamlarında kişinin ülkesini, yaşını, cinsiyetini ve en önemlisi ilgi alanlarını seçebiliyorsunuz. Hatta o kadar güzel bir kategori yapısı bulunuyor ki, ilgi alanlarını da kendi arasında süzebiliyorsunuz.

Bu şu demek oluyor;

Diyelim ki bir oyun siteniz var veya kültürel bir blogunuz ya da uygun fiyatlı bir bayan alışveriş siteniz. Reklamınızı istediğiniz yaştaki, istediğiniz cinsiyetteki ve ürününüzün kategorisiyle ilgili olan kişilere bu reklamı gösterebiliyorsunuz. Bu aslında facebook reklamlarını, google adwords’den ayıran en büyük özellik.

Facebook reklamlarını isterseniz gösterim üzerinden ücret ödüyorsunuz, isterseniz tıklama üzerinden. Tüm istatikleriyle beraber muhtamel harcayacağınız para ve muhtamel gösterim oranları pat diye önünüze çıkıyor.

Eğer PR ve marka odaklı bir reklam düşünüyorsanız gösterim üzerinden gitmeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü amaç insanları reklama tıklatmak değil, reklam yapılan markanın gösterim üzerinden değerini yükseltmektir. (En bilinen örnek Coca-Cola dır ve bu çalışmaları çok sık yapar.)

Bir damping ürünü satıyorsanız bunu google adwords e kıyasla çok daha etkili bir şekilde facebook da pazarlayabilirsiniz. Çünkü adwords’de ucuz ayakkabı kelimesiyle ilgili rekabet çok fazladır ve rekabet fazla olduğundan dolayı reklam ücretleri de oldukça cep yakan cinstendir.

Facebook reklamlarının bir güzel tarafı da, sattığınız bir ürün veya web siteniz değil, Direkt olarak facebook sayfanızın reklamını da yapıyor olmanızdır.

Ayırdığınız bütçeye göre sınırsız şekilde sayfanızı insanlara beğendirebiliyorsunuz.

Örneğin bundan bir kaç yıl önce onedio nun yoğun facebook reklamlarına maruz kalmıştık. Tam olarak reklam bütçelerini bilmem mümkün değil ama çok para harcadıklarını tahmin edebiliyorum. Şuna eminim, onedio’da kim bu işi yapıyorsa, işini bilerek ve severek yapıyor.

Çok hızlı bir şekilde facebook sayfalarının beğenilerini arttırdılar ve sağlam bir içerik / sosyal paylaşım taktiği ile çok kısa zamanda çok güzel şeyler başardılar.

Bu başarının sırrı tek başına facebook reklamları değil tabi ki. Ama facebook reklamlarının bu başarı hızında çok fazla etkisi olduğunu söyleyebilirim.

Çünkü facebook sayfanızın +1 milyon beğenilmesi demek, sizin anlık olarak muhtamel 1 milyon kişiye ücretsiz reklamınızı yapabiliyor olmanız demektir. Bu çok büyük bir silahtır…

Google Adwords reklamları

İşi bilgisayarla ilgili olan kişiler acaba günde kaç kere google ile etkilişime giriyorlar hiç düşünmüşler midir?

Browserden, aramalara. Haritalardan, Navigasyona. Analytics, Adsense ve WMTools dan Bulut paylaşıma. Videolardan, sosyal medyaya… ve daha bir çoğu..

Bu adamların bu yüzden reklamları biraz pahalı olacak. Taş mı yesinler…

Adwords reklamları aslında gözüktüğü şekilinden çok daha komplike çalışan bir yapısı vardır.

Eğer kelime odaklı bir reklam çıkıyorsanız, sizin sitenizin mevcut sıralamadaki durumu, rakiplerinizin Tıklama başına maliyetleri ve rekabet yoğunluğu gibi bir çok faktör reklam maliyetlerini değiştiriyor…

Adwords kelime reklamlarının facebook reklamlarından ayıran en büyük özelliği nokta atışı yapıyor olmanızdır.

Bir kişi gelip “Kırmızı elma ama yumuşak olsun” diye aratırsa ve sizinde “yumuşak bir kırmızı elma” reklam kelimeleriniz arasında var ise hedefi tam 12 den vurmuş oluyorsunuz.

Adwords kelime reklamlarında ki püf nokta kelime sayısını yükselterek daha az maliyet ile daha iyi bir dönüş almanızdır. Şöyle ki;

Farz edelim ki bir uygun fiyatlı kırmızı spor ayakkabı satıyorsunuz ve googlede reklam vermek istiyorsunuz.

Şimdi kelime seçimi olarak “Spor Ayakkabı” yazarsanız tıklama başına hem çok daha fazla ödemiş olursunuz, spor ayakkabı genel bir kavram olduğu için diğer renklerde ve modellerde spor ayakkabı bakan kişiler size boşuna para kaybettirmiş olur. Ayrıca reklam kelimesi “Spor Ayakkabı” olduğundan TBM teklifinize istinaden Ayakkabı kelimesinde de reklamınız gözükebilir ve buda tamamen para kaybı demektir.

Yapılması gereken şudur;

Ürün satışlarında Reklam kelimenizi mutlak olarak [ kelime ] şeklinde köşeli parantez içine almalısınız. Ya da hali hazırda bir reklam kampanyanız var ise kelime ayarlarından tam eşleşmeyi seçmelisiniz.

tam_eslesme

Bu şekildeki tam eşleşmelerde google aramalarında sadece tam kelimenizi arattığında reklamınızı göstermiş olursunuz. Bu da tam olarak doğru arattırma sonucunda doğru kişiye ulaştığınız anlamı taşımaktadır.

Ayrıca bilmeniz gereken bir diğer husus da “spor ayakkabı” kelimesinin TBM ücretleri ile “kırmızı klasik spor ayakkabı” kelimesinin TBM ücretlerinin farklı olacağı konusundadır.

Aratılan tam eşleşmiş bir kelimenin rekabeti ne kadar az olursa TBM maliyetleri de o kadar az olacaktır. Bu durumda “kırmızı klasik spor ayakkabı” kelimesinin maliyeti çok düşük olacaktır.

Bu tür kelimelerde aranma sayısı düşük olacağı için iyi bir türetme işine girmeniz gerekmektedir. Evet sıkıcı bir iştir ama uygun fiyatı yakalamak için şarttır.

Adwords reklamlarında cinsiyet, yaş ve ilgi alanı seçmek gibi bir lüksünüz yok. Fakat google reklamlarını sizin browser çerezlerini kullanarak gösteriyor. Yani neyle ilgili olduğunuzu gayet iyi biliyor. Örneğin siz bir alışveriş sitesinin ayakkabı bölümünde çok zaman geçirdiyseniz, başka sitelerde size ayakkabı reklamı gösteriyor.

Hatta bir arkadaşım bana geçenlerde hep japonca çöpçatan siteleri reklamları gördüğünü söylemişti. Nedenini sorduğunda bir şey diyemedim….

Sonuç olarak

Tüm yazımda uzun uzun bahsetmek istediğim her iki reklam platformunun da birbirine göre artıları ve eksileri olduğu yönündedir. Reklam planlaması yapmadan önce Facebook reklamlarında mı yoksa Google reklamlarında mı düşük bütçeyle daha çok performans alınacağı iyice analiz edilmelidir.

Yapacağınız işe ya da konuya göre reklam verme platformu değişebilir. Şirketin sadece adwords hesap bütçesi var ise ve yukarıda anlattıklarıma istinaden facebook reklamı çıkabileceğinizi düşünüyorsanız denemenizi öneririm.

Fakat genel tablo olarak (detayları çıkartırsanız) şöyle bir gerçek var ki, google reklamları facebook reklamlarından her zaman daha pahalı şekilde oluyor.

Hele hele seo konusunda eksikleriniz varsa adwords kelime odaklı çalışmalarınızda normalden daha çok ücret ödeyeceğiniz kesindir.

Seo konusu demişken r10 forumunda paylaştığım konu hala geçerliliğini korumaktadır. Adwords’e az vereceğim diye seo tarafından zarara uğramayın…

Bu arada Japonca arkadaşlık sitesi reklamı gören arkadaşım sessiz geçen birkaç dakikadan sonra konuyu manüple etmek için Japonca dersler alacağını ve bunun için googlede kurs arattığını söyledi…

– Öğrenmenin yaşı yoktur dedim…

Mesaj etiketler:


  • adwords
  • facebook
  • google
  • reklam
  • seo
« Bakire doğum yapmak
Dikkatli ol İngiliz polisi yakalar »
  • Yorum yok

Bir Yanıt bırak Cevabı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Menu
Sıcak Mesajlar
Bookmarks
Kategoriler

WTF Notlar


  • Çekilen ilk selfie (öz çekim)

    Çekilen ilk selfie (öz çekim)

    03/10
    1
  • Bilgisayar dehasının ilginç davranışı
  • Silikonlu köpek Esmeralda
  • Dünyayı soğutan yanardağ patlaması
  • Hem yetenekli hem şanslı

İnsanlar & Ünlüler


  • Bilgisayar dehasının ilginç davranışı

    Bilgisayar dehasının ilginç davranışı

    21/09
    10
  • Son nefesini müzeye kaldırdılar
  • Yetenek doğuştan gelir
  • AVM dayatmasına boyun eğmeyen kadın
  • Köşeye sıkışınca kendine zorba diyen lider

Hayvanlar


  • Silikonlu köpek Esmeralda

    Silikonlu köpek Esmeralda

    21/09
    2
  • İtfaiyecilerin can dostu inekler
  • Göz göze gelmeme şansınız yok
  • Sadık ve havalı dost
  • Yıllarca barbarca kullanıp hunharca öldüren canlıya insan denir

Genel


  • PlayStation 4 Slim geliyor

    PlayStation 4 Slim geliyor

    29/08
    0
  • Kafayı kırmamak lazım
  • Mahallenin delikanlı kedisi Tombili’den kötü haber
  • İşe yaramayan lideri öldüren işçiler…
  • Dünyayı minik arabam ile geziyorum

Sağlık


  • Silikonlu köpek Esmeralda

    Silikonlu köpek Esmeralda

    21/09
    2
  • G noktasının isim babası
  • Aşının etken maddesini abartınca
  • Herkesin düşmanından bildiği hastalık
  • Çok bilmek her zaman işe yaramıyor

Mekanlar


  • Inception adası mübarek

    Inception adası mübarek

    08/07
    9
  • Kirpi severek rahatlayan insanlar
  • İkinci el iç çamaşırı satışları yasaklandı
  • Bira şişelerinden yapılan tapınak
  • Macera dolu Amerika

Teknoloji


  • Apple Iphone 7 ile aynı başarıyı yakalayacak mı?

    Apple Iphone 7 ile aynı başarıyı yakalayacak mı?

    14/09
    17
  • Güzeller güzeli mucit
  • Okulda öğrendiklerini çabuk unutanlar iş hayatında başarıyı yakalıyor
  • Sonunda yemek yapan yazıcıyı da yaptılar
  • Evet bunu da yapmışlar dedirtecek bir haber

Yemek


  • Patates tatlısı

    Patates tatlısı

    20/09
    7
  • Kırkağaç kavunu seçmenin püf noktaları
  • Zehirlemek en büyük hobim
  • Yemek yeme alışkanlığı kişiliği ele veriyor
  • Bunları yemektense aç kalırım

Tarih


  • Dünyanın en kötü deniz felaketi

    Dünyanın en kötü deniz felaketi

    18/09
    23
  • Nerede doğduğun değil, nerede doyduğun mu önemli?
  • Kılpayı varlığını devam ettiren tarihi eser
  • Alnı açık gözü pek İtalyan kadını
  • Reis yaklaşmış ama yapamamış

Yaşam


  • Çekilen ilk selfie (öz çekim)

    Çekilen ilk selfie (öz çekim)

    03/10
    1
  • Yakında kör olacak kız için Görülecekler Listesi
  • 105 yaşındaki süper babannenin çılgın dileği
  • Miras değil bahşiş
  • 100 milyon dolarlık inciyi 10 yıl saklamış

Filmler


  • İyi bir aktör her kılığa girer

    İyi bir aktör her kılığa girer

    19/09
    6
  • Behzat Ç. hayranlarına müjde
  • ufacık tefecik içi dolu turşucuk
  • Demir taht üzerindeki gizli detay
  • Işın kılıcının sesi nasıl bulundu

Sizden Gelenler


  • Toprağa sıkar giderim

    Toprağa sıkar giderim

    12/07
    28
  • 220 dolarlık Venom
  • İlk işletim sistemi
  • Almanya'nın uzaydan görüntüsü
  • dis fircasi

Doğa


  • Ali Ağaoğlu bu çiçeği koparmak için can atıyor olmalı

    Ali Ağaoğlu bu çiçeği koparmak için can atıyor olmalı

    07/06
    6
  • Denizlerdeki tuzun yüksekliği ne kadardır?
  • Adaception
  • Geceleri görünen gökkuşağı
  • Günde 27.000 ağacı kurtarmak

Sanat


  • Minyatür oymacılık

    Minyatür oymacılık

    30/06
    0
  • Ünlü ressamın garip korkusu
  • Antropomorfizm sevenlere Tim Flach
  • Realizmin yeni kralı Marcel Witte
  • Pablo Picasso'nun gerçek adı

Spor


  • Vicdan engelli sporun yöneticileri

    Vicdan engelli sporun yöneticileri

    12/09
    0
  • Sadece yap
  • Para var huzur var
  • Yaşayan efsane Michael Jordan
  • Canı sıkılan cankurtaramayan

Araçlar


  • Gel keyfim gel

    Gel keyfim gel

    29/08
    11
  • Yüzen insanlara araba çarptı
  • Tesla’nın başı yine dertte
  • Siz rengini seçene kadar adamlar yenisini üretiyor
  • Bu kotun ne için üretildiğini asla tahmin edemeyeceksiniz

Oyunlar


  • Eğer bir LEGO insan kadar büyürse

    Eğer bir LEGO insan kadar büyürse

    30/07
    0
  • Halo 2 oyunu neden piyasaya geç çıkmıştır?
  • İnternet üzerinden ücretsiz oynayabileceğiniz 5 eğlenceli oyun
  • Oyun başında bir yıldan fazla vakit geçirme
  • Chrome tarayıcısında gizlenmiş oyun

Notlar


  • Zamanın Büyüklüğü

    Zamanın Büyüklüğü

    19/06
    0
  • Mobilyaları Ceviz ile Tamir Etmek
  • Paraları bir araya getirmek için her ay alınan 2500 dolarlık lastik
  • Asansörlerdeki Aynalar
  • Şarkı üzerine ilginç bir deney

Listeler


  • En çok konuşulan 10 Guinness Rekoru

    En çok konuşulan 10 Guinness Rekoru

    21/05
    0
  • 52 Saniyede New York'a 500 Yıllık Bakış
  • Oje Sanatı İçin 5 Kolay Çözüm
  • Görevi tüm hayvanlara yardım etmek olan hemşire kedi
  • Yaz yaklaşırken tatile çıkma isteğinizi ikiye katlayacak yol resimleri

galeri


  • Şişede durduğu gibi durmuyor

    Şişede durduğu gibi durmuyor

    25/08
    0
  • Bu kız yürek yemiş
  • Yokluk insanı mucit yapar
  • Böyle yurt vardı biz mi okumadık!
  • Daha önce ölü bir beyin gördünüz mü?

Web Girişimleri


  • Hd Wallpapers – Wallup.net

    Hd Wallpapers – Wallup.net

    26/02
    1
  • Dosya.co nedir?
  • Web Girişim Rehberi (Başlangıç)
  • buysellads.com Yabancı İçerikli Reklam Temini ve Satışı
  • Propellerads Reklam Firması

Ne-Nasıl


  • Kullanılmayan Css Satırlarını Temizlemek

    Kullanılmayan Css Satırlarını Temizlemek

    30/10
    0
  • Sıkıştırmayı etkinleştirin
  • Facebook arkadaşlarınızı gizlemek
  • Keep-Alive Özelliğini Etkinleştirin
  • WordPress yazıda etiket linki verme

Seo


  • SEO Yalanına İnanmayın – Paranızı Kaptırmayın

    SEO Yalanına İnanmayın – Paranızı Kaptırmayın

    22/11
    1
  • SEO için sitenizi hızlandırın
  • Google Seo Semineri – Murat Yatağan anlatımıyla
  • SEO Nasıl Yapılır
  • Domain Seçimi Nasıl Olmalı

Nedir?


  • İhsan Hala kimdir?

    İhsan Hala kimdir?

    04/01
    0
  • Kar lastiği nedir?
  • Unutma bizi dolması nedir?
  • Uluslararası Engelliler Günü nedir?
  • Pick and Roll Nedir?

şimdi reklamlar


  • Hayat “Onazor”. T-Rex gözüyle bakın bir de…

    Hayat “Onazor”. T-Rex gözüyle bakın bir de…

    03/10
    0
  • Youtube Bumper ile daha uzun reklamlara merhaba!
  • Garantinin yeni reklam kahramanı Ugi’ye merhaba deyin
  • Bir patronun kendi araba plakasının reklamını yapması

video


  • Petshop dükkanlarındaki mutsuz hayvanlar

    Petshop dükkanlarındaki mutsuz hayvanlar

    30/06
    0
  • 19. yüzyılda şeker nasıl yapılıyordu?
  • Komik tuvalet kağıdı reklamı
  • Arabada nur topu gibi 4.5 kilo bebeğini doğuran cesur anne

dijital dunya


  • Dijital medyada Türkçe out / English in

    Dijital medyada Türkçe out / English in

    30/04
    0
  • Facebook reklamları mı? Google reklamları mı?
  • Google’ın 360 derecelik bilim kurgu filmini izlediniz mi?

girişim


  • Tamirci olmak artık çok kolay

    Tamirci olmak artık çok kolay

    27/04
    0
  • Milattan önce 3000 yılı ile günümüze kadar uzanan bir dünya haritası

webmasters


  • Adsense Sayfa Düzeyi Reklamlar

    Adsense Sayfa Düzeyi Reklamlar

    29/04
    0

Tasarım


  • Sırma saçlı sandalye

    Sırma saçlı sandalye

    23/03
    0
Sırma saçlı sandalye

Sırma saçlı sandalye

23/03
0
Çekilen ilk selfie (öz çekim)

Çekilen ilk selfie (öz çekim)

03/10
1
Hayat “Onazor”. T-Rex gözüyle bakın bir de…

Hayat “Onazor”. T-Rex gözüyle bakın bir de…

03/10
0
Bilgisayar dehasının ilginç davranışı

Bilgisayar dehasının ilginç davranışı

21/09
10
Silikonlu köpek Esmeralda

Silikonlu köpek Esmeralda

21/09
2
G noktasının isim babası

G noktasının isim babası

21/09
7
İtfaiyecilerin can dostu inekler

İtfaiyecilerin can dostu inekler

20/09
7
Patates tatlısı

Patates tatlısı

20/09
7
Dünyayı soğutan yanardağ patlaması

Dünyayı soğutan yanardağ patlaması

20/09
6
Aşının etken maddesini abartınca

Aşının etken maddesini abartınca

19/09
1

Eğer imlerine mesajları görmek istiyorsanız lütfen giriş yapın!

Telif hakkı © Sesliharfler. Tarafından geliştirilen TeoThemes.
     
E-posta:
Adı:

Ben sadece burada eğlenmek için söz ve ben tamamen katılıyorum

NEDEN BİZİM ToS İLE KABUL ETMEYİN?
Adı:
Şifre:
E-posta:
Adı:

Ben sadece burada eğlenmek için söz ve ben tamamen katılıyorum

NEDEN BİZİM ToS İLE KABUL ETMEYİN?
Adı:
Şifre:
R
Rastgele Mesaj
J
Önceki Yazı
K
Sonraki Mesaj
V
Mesajı
C
Yorumlara git
B
Yer imi
Sizin klavye kullanın Navigate

Sen içerik gezinmek için klavyeyi kullanabilirsiniz.
Çok kolay ve gerçekten eli! Devam edin ve deneyin!